1.  Waartoe dient een implantaat?

Implantaten dienen ter vervanging van ontbrekende tanden. Dit kunnen er een of meerdere zijn. Een Titanium schroef wordt in de kaak geplaatst ter vervanging van je eigen ontbrekende wortel. Daarop kunnen kronen, bruggen of prothesen op vastgeschroefd worden.

A.D

terug
 

2.  Individual / Implantes unitarios

Een enkel implantaat wordt geplaatst wanneer een niet te behouden element vervangen moet worden of ter vervanging van een ontbrekend element. Traditioneel werdt dit opgelost met het omslijpen van de buurelementen en door plaatsing van een brug. Het voordeel van een implantaat is dat het de buurelementen intakt laat.

terug
 

3.  Meerdere implantaten

Dit is de oplossing als er meerder elementen ontbreken. We plaatsen dan op deze implantaten een brug.

Voordelen ten opzichte van een frame:

- Geen metalen ankers
- Niet uitneembaar
- Geen buurelementen omslijpen

terug
 

4.  Wanneer alle elementen ontbreken

Wanneer u alle elementen bent verloren in een of beide kaken, heeft u de mogelijkheid uit 2 opties. Enerzijds een volledigedige prothese of een behandeling met implantaten.
De volledige prothese functioneren redelijk in het begin ,maar na de jaren begint het bot steeds verder te slinken. Dan neemt de pasvorm af en gaat de prothese steeds losser zitten. Ook zijn er mensen die een volledige prothese eenvoudigweg niet kunnen verdragen, door psychische of sociale redenen.
Voor hen is een behandeling met implantaten de juiste oplossing.

Staafprothese: Dit is een volledige prothese die steunt op een metalen staaf die op de implantaten vastgezet is. In de prothese is een metalen huls die precies over deze staaf schuift en daar de verankering bewerkstelligt.

Voor deze constructie zijn onder 2 tot 3 en boven 3 tot 4 implantaten nodig.

terug
 

5.  Volledige prothese vast over de implantaten

Een volledige prothese over een metalen structuur geperst wordt op de implantaten geschroeft. Deze constructie kunt u niet persoonlijk uit nemen, dit wordt door de tandarts in de kliniek gedaan.

Voor dit concept zijn er minimaal 5 implantaten onder en minimaal 6 boven nodig. Hierbij vervangt u een uitneembare door een "vaste" prothese.

terug
 

6.  Individuele porceleinen tanden op implantaten

Dit is ons ster produkt. Wij plaatsen op de plek waar de tanden hebben gezeten implantaten en laten de kronen en bruggen uit het tandvlees komen. Hierbij kunnen we de vorm, kleur, etc individueel afstellen. Hierbij letten we ook in het bijzonder op dat het tandvlees op een natuurlijke wijze om de tanden sluit. Kortom, een zeer natuurlijk uitziend gebit waar niet alleen de functionaliteit belangrijk is, maar ook voornamelijk de esthetiek. Nagenoeg niemand die het verschil kan zien. Hier zijn minimaal 8 implantaten voor nodig.

terug
 

7.  NobelGuide™ oftewel tanden in één uur

Dit concept is gebaseerd op een 3-dimensionale simulatie van uw kaak aan de hand van een ct-scan. Wij plannen de operatie, die zonder scapel uitgevoerd wordt, op de computer. Deze sturen we via internet naar Zweden waar een chirurgisch malletje word gemaakt en een model waarop de tandtechnicus het definitieve werk op maakt. Op die manier krijgt u op de dag van de implantaten al gelijk uw nieuwe tanden (meestal eerst een tijdelijke en daarna het definitieve).
Dit systeem is toepasbaar voor zowel een enkelvoudige tandvervanging als voor een volledigedige rehabilitatie. www.nobelbiocare.com

terug
 

8.  All-on-4 concept

Dit is een techniek ontwikkeld door tandarts Paul Mallo. Hierbij worden 4 implantaten geplaatst en een volledige prothese op vastgeschroeft, dit allemaal op dezelfde dag. Op die manier loopt u met tanden op dezelfde dag de praktijk uit. Na 6 tot 12 maanden kunt u besluiten of u deze prothese vervangt door een prothese die over een metalen structuur is geperst.

terug
 

9.  Sinuslift

De sinusholte is vaak een zone waar geen implantaten geplaatst kunnen worden, vanwege het ontbreken van voldoende bothoogte. Wij zijn in staat om deze holte o te vullen met bot, zodat de implantaten toch geplaatst kunnen worden. Dit is vaak ter vervanging van de bovenpremolaren en bovenmolaren door implantaten.

terug
 

10.  Botverwijding

Vaak is het bot door slinken zo dun geworden dat het niet meer breed genoeg is om implantaten volledigedig te omsluiten. In zulke gevallen kunnen we soms door botsplitsing toch de gewenste breedte krijgen, waardoor implantaten wel mogelijk zijn.

terug
 

11.  Bot transplantaat

Soms kunnen we door middel van kunstbot het bot toch nog op de gewenste hoogte en dikte krijgen. Dit verlengt echter wel de behandelingstijd.

terug
 

12.  Título del bloque

terug