1.  Hva er et implantat?

Når du mangler dine naturlige tenner, kan de erstattes med ”metallrøtter” (Titanium) som settes inn i kjevebenet. Kroner, broer eller proteser festes på toppen av implantatene. Tannimplantater gjør det mulig for oss å smile, spise og tygge normalt igjen.

A.D

Gå tilbake
 

2.  Individual / Et implantat

Med denne metoden kan vi erstatte en tann eller flere tenner som er mistet eller som ikke kan bli reddet. Den tradisjonelle måten å gjøre dette på er å redusere tenner og plassere en bro. Men takket vere tannimplantater, så kan vi nå løse dette problemet, uten å måtte røre nabo- tennene. Denne behandlingen har et utrolig godt estetisk resultat.

Gå tilbake
 

3.  Bro

Dette er en løsning når du mangler mer enn en tann. I disse tilfellene, så er en festet bro på toppen av flere implantater, en veldig god løsning.

Fordeler:

- Fantastisk estetikk
- Ingen metall kroker
- Er ikke ta-av-bar
- Ingen tannredusering

Når alle tennene mangler

Hvis du har mistet alle tennene i en eller begge kjevene, har du to muligheter:

1) Protese (Gebiss)
eller
2) Implantat

I noen tilfeller så er en protese en meget god løsning. Men etter som tiden går, så mister vi tannben, og protesen vil ikke sitte slik som den en gang gjorde. Det er også de personene som ikke tolererer å ha en full protese i munnen, p.g.a psykiske eller sosiale grunner. For disse, er implantater et bra alternativ, fordi det gir deg en følelse av å ha fått tilbake dine egne tenner.

Gå tilbake
 

4.  Barr

Dette er en ta-av-bar protese over en ”metall Barr” som er festet til implantatene. Denne holder fast protesen fra innsiden. Som regel trenges det 3 eller 4 implantater i overkjeven og 2 eller 3 implantater i underkjeven.
Dette varierer så klart fra pasient til paseient.

Gå tilbake
 

5.  Tannprotese over implantatene

En full acryllic protese som er skrudd over implantatene og kan bare tas av ved hjelp fra instrumenter hos tannlegen.

Med denne behandlingen erstatter vi en ta-av-bar protese med en protese som er festet i implantatene. I dette tilfellet trengs det et minimum av 6 implantat i overkjeven, og 5 i underkjeven.

Gå tilbake
 

6.  Individuelle implantater

Dette er det beste alternativet du kan få om du har mistet flere eller alle tennene dine. Vi erstatter hver mistet tann med et implantat. Vi kan individualisere dem, som form, farge, etc, slik at de ser ut som ekte tenner som kommer ut av tannkjøttet.
I dette tilfellet trenger du et minimum av 8 implantater i overkjeven, og 8 i underkjeven.

Gå tilbake
 

7.  NobelGuide™ eller implantater på en time

NobelGuide™ er en revolusjonær behandlingsplan og kirurgisk redskap.
Den er et raskt og lett behandlingssystem som gir deg umiddelbart vakre tenner. En dataanimasjon gir tannlegen de redskapene som skal til for å planlegge den minimale opperasjonen som skal til.
Dette reduserer tiden og traumaet for pasienten. Med NobelGuide™ kan du erstatte alt fra en enkel tann til tannløse kjever. NobelGuide™ gir deg muligehten til å vite posisjonen til implantatene før selve operasjonen.
For mer informasjon, gå gjerne inn på følgende web-adresse: www.nobelbiocare.com

Gå tilbake
 

8.  Alle på 4

Denne teknikken ble først oppdaget av Paul Malo.
Vi setter inn 4 implantater og fester en protese på toppen av implantatene, slik at du forlater klinikken med tenner som sitter fast i munnen.
Etter at det har gått 6 – 12 mnd kan du bytte ut protesen mot en mer permanent og bedre protese med metallbase.

Gå tilbake
 

9.  Sinus løft

Et sinusløft er gjort når det ikke er nok bein i overkjeven til å sett inn tann implantater. Vi legger til ekstra bein i dette området for å øke beinmassen, slik at vi kan sette in implantater. Vi løfter sinusets membran og fyller det opp.

Gå tilbake
 

10.  Bein adspredelse

Om tannbenet er for tynt, kan vi utvide det med spesielle instrumenter helt til benet er bredt nok til å sette inn implantatet.

Gå tilbake
 

11.  Broøkning

Dette er en prosedyre hvor vi putter mer bein der det trengs når det ikke er nok ledig. Dette kan enten være ditt eget naturlige bein, eller kunstig bein.

Gå tilbake